Ősi Gábor Pincészete

Az Ősi Gábor pincészete Magyarországon a Villányi-hegységhez tartozó Szársomlyó déli oldalán helyezkedik el. A pincészet központja Nagyharsányban, Villánytól 5 km-re van.

A család három generáció óta foglalkozik szőlőtermesztéssel. A borfeldolgozás a családi hagyományok szerint, apáról-fiúra szálló tudáson alapszik.

Ajándékcsomagajainkban megtalálható termékek

Ezt a különlegességet Ősi Gábor Pincészete készíti Villányban. A borlekvár nagyon sokat megőriz a bor jótékony hatásaiból, s mindezt gyakorlatilag alkoholtartalom nélkül. 250 g lekvár 4 dl Kékfrankos borból készül szegfűszeg, fahéj hozzáadásával, persze titkos recept alapján. A Frankos Borlekvár sült húsok kiváló kísérője, de akár mártást is készíthetünk belőle, vagy pácoláshoz is használhatjuk!

A siller bor a színét tekintve a vörös- és a fehérbor között áll. A siller bor a vörösbornál kevesebb, de a rozénál hosszabb időt tölt héjon áztatással, így színe is mélyebb, teltebb. A rozéborok és a sillerek közötti legfőbb különbség az, hogy utóbbiak egy ideig együtt erjednek a törköllyel, így kapják meg jellegzetes, vörösborra hasonlító, ám lényegesen lágyabb ízüket.

Fantasztikus aromagazdagságú villányi Muscat Ottonel szőlőpálinka különlegesség Ősi Gábor pincészetéből.

Muscat Ottonel és Tramini kiváló házasítása ez a kellemes, illatintenzitásban verhetetlen félédes villányi bor. A nők is imádni fogják!

A Villányi Borvidék őshonos fajtája. Nagyon kellemes, könnyű, simogatóan lágy bor, ízvilága 15-16 fokon teljesedik ki igazán. Savai és cserzőanyagai bársonyosak. Grillezett sertés és pulyka húsok mellé ajánljuk, de önmagában egy jó beszélgetés mellé is kiváló kísérő.

Kosár