Lajvér Borászat

A Szálkai LAJVER Borászat új színt hozott a Szekszárdi borvidék életébe, a festői Lajvér patak völgyében, amely egyik pillanatról a másikba robbant be a köztudatba, mely nem csupán modern csomagolásával, új ízvilágával, de teljes gondolkodásmódjában is egy új, mondhatni avantgárd színfoltot jelent a hazai borok palettáján.

Ajándékcsomagajainkban megtalálható Lajvér termékek

A borászat első Kadarka fajtabora, melyre méltán büszkék. Illatban hozza az enyhén fanyar piros bogyós jegyeket és a fajtára jellemző fűszeres illatot. Megjelenik benne a könnyedség, az elegancia. Kortyban tartós, virgonc savak uralják és teszik emlékezetessé ezt a vörösbort. Szeptember elején, fürtválogatással szüretelt Kadarka. 500 literes kádakban erjedt kézi csömöszölés mellett. Az élénk savakat megőrizve, három hónapig tartályban érlelődött. Limitált kiadás, készült: 1329 palack!

Fehér. És kékfrankos! Illatban szinte egy könnyed, légies rozé, de lehetne egy friss rizling, némi cserszegivel beparfümözve. Kortyban már érezhető benne csavar, van itt friss, roppanós korai málna, barack, fehér faeper, kis krémesség, a friss meggytől az egzotikus gyümölcsökig. Tiszta, kedves, behízelgő bor. Kézi fürtválogatással szüretelt.

A présből kifolyó színmustot azonnal elvéve, ülepítve és rozsdamentes tartályban hidegen erjesztve készült, így végeredményként egy egyedülálló kékfrankos fehérbor született.

Kosár