Május első vasárnapja - Anyák napja!

Kedveskedj Édesanyádnak ezen a szép ünnepen egy csokor virággal
és egy igazán különleges ajándékkal!

Anyák napjára szánt meglepetéseink között megannyi csodás és kényeztető finomságot, ápoló natúrkozmetikumokat, desszertborokat is találsz.

Tudtad? Az anyák napja eredete az ókori, évenként megrendezett tavaszi ünnepségekre vezethető vissza, amelyen a görögök Rhea, Kronosz felesége és a görög mitológia számos istenségének anyja előtt tisztelegtek?
Az őskeresztények a nagyböjt negyedik vasárnapján, a Krisztus édesanyjának, Szűz Máriának tiszteletére rendezett ünnepen már egyfajta anyák napját ünnepeltek. Angliában az ünnepet kiterjesztették az összes anyára, ekkor nevezték el az eseményt anyák vasárnapjának. 

Az anyák napjának újabbkori története az 1600-as évekre nyúlik vissza Angliában, ahol a Szűz Mária tiszteletére tartott imaóra után a templomba a gyerekek ajándékokat és virágokat vittek, hogy így tisztelegjenek saját édesanyjuk előtt.
Magyarországra az anyák napja megünneplésének ötletét Petri Pálné, egy államtitkár felesége hozta Amerikából.
A legelső anyák napi ünnepséget 1925. március 8-án munkásgyerekeknek tartották. A gondolatot a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt vezetői karolták fel és megtették az előkészületeket az anyák napja országos bevezetésére és 1928-ban már miniszteri rendelet sorolta a hivatalos iskolai ünnepélyek közé az anyák napját.

Kosár